• 28 June 2023

(FOTO) Expert internațional a susținut un seminar pentru 17 OSC-uri din sudul Moldovei

giz new.png

Pentru 17 organizații ale societății civile din sudul Moldovei a avut loc un seminar pe tema organizării campaniilor de conștientizare pentru combaterea fenomenului corupției. Evenimentul de la Cimișlia a fost susținut de expertul internațional Carmen Boboc și expertul național Catalina Molodoi în cadrul proiectului „Promovarea implicării societății civile în procesele de construire a infrastructurii anticorupție în Regiunea de Sud a Republicii Moldova”.

În cadrul seminarului și sesiunilor de grup, participanții au dobândit cunoștințe de bază despre:

• Consolidarea capacităților și dezvoltarea cunoștințelor în domeniul organizării de campanii de informare și educație pentru combaterea fenomenului corupției în Republica Moldova;

• Aprofundarea cunoștințelor pe baza citirii Ghidului practic pentru organizarea eficientă a campaniilor de informare și educație pentru combaterea corupției în Republica Moldova;

• Dezvoltarea oportunităților de comunicare cu publicul larg, presa și publicul țintă;

• Dezvoltarea abilităților în utilizarea instrumentelor de rețele sociale.

În cadrul seminarului au fost prezentate și studii de caz, exemple de campanii de informare.

Sarcinile practice au inclus lucrul cu o cameră TV, precum și activități de dezvoltare a propriei campanii anticorupție.

Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Sud partenerii al proiectului sunt „Pro-Europa” împreună cu „REDI”, care implementează proiectul „Sprijinirea implicării societății civile în procesele de construire a infrastructurii anticorupție în Regiunea Sud a Republicii Moldova”.

logo rom we.png


Яндекс.Метрика