• 24 April 2023

(FOTO) A doua rundă instruirilor a avut loc pentru 13 OSC-uri din sudul Moldovei

giz new.png

În perioada 20 martie – 20 aprilie, 13 organizații ale societății civile (OSC) au fost instruite în cadrul proiectului „Promovarea implicării societății civile în procesele de construire a infrastructurii anticorupție în Regiunea de Sud a Republicii Moldova”.

Instruirile s-au desfășurat offline și online în Cimișlia și Comrat timp de 6 zile.

Experții naționali și regionali au pregătit materiale teoretice și practice pe 3 subiecte:

1. „Ciclul de viață al proiectului. Procese de management de proiect (inițiere, planificare, implementare, control, finalizare). Lucru practic".

2. „Structura rolului proiectului. (Managementul echipei de proiect. Factori de coeziune. Managementul conflictelor). Managementul părților interesate. Managementul comunicarii proiectului (Planul de comunicatii interne si externe ale proiectului, promovarea proiectului). Lucru practic".

3. „Identificarea și evaluarea riscurilor. Managementul costurilor (bugetul) proiectului. Controlul și revizuirea bugetului. Lucru practic".

Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Sud partenerii al proiectului sunt „Pro-Europa” împreună cu „REDI”, care implementează proiectul „Sprijinirea implicării societății civile în procesele de construire a infrastructurii anticorupție în Regiunea Sud a Republicii Moldova”.

logo rom we.png


Яндекс.Метрика