DEZVOLTAREA EUROPEANĂ
“Pro-Europa” are ca scop oferirea publicului UTA Găgăuzia informații despre Uniunea Europeană, instituții, politici și programe publice, precum și despre relațiile dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Ca parte a proiectelor, Centrul este angajat în consultanță, desfășurând campanii de informare despre UE. Sarcinile noastre includ, de asemenea, extinderea relațiilor internaționale, participarea la proiecte internaționale comune, organizarea de schimburi culturale și profesionale.

- Proiect „Campanie de informare privind integrarea europeană pe teritoriul UTA Găgăuzia”

Desfășurarea dezbaterilor publice, organizarea de întâlniri ale cluburilor de discuții, campanii de informare în mass-media. Creșterea gradului de conștientizare în rândul populației UAT Găgăuzia și înțelegerea beneficiilor UE și integrării europene.

- Proiect „Campanie de informare privind integrarea europeană pe teritoriul UTA Găgăuzia și regiunea Taraclia”

Creșterea nivelului de conștientizare a populației Găgăuziei și a regiunii Taraclia cu privire la înțelegerea beneficiilor integrării în UE, precum și dezvoltarea unei percepții pozitive asupra integrării europene de către cetățenii UTA Găgăuzia și Taraclia.

- Proiect „Uniunea Europeană – Republica Moldova, parteneriat mai mult decât donație”

Creșterea vizibilității cooperării Moldova-UE, asistenței tehnice oferite de UE, precum și reducerea euroxepticismului în rândul locuitorilor Republicii Moldova prin promovarea modelelor pozitive de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii prin programe și granturi din partea UE.

- Proiectul „Formarea unei percepții pozitive asupra integrării europene de către locuitorii UTA Găgăuzia”

Formarea unei percepții pozitive asupra integrării europene de către locuitorii UTA Găgăuzia; Oferirea accesului la o platformă de informare obiectivă pentru informarea pe scară largă a locuitorilor regiunii despre vectorul european al țării și al regiunii.

- Proiectul „Centrul Interactiv European la Comrat”

Organizarea și desfășurarea de seminarii de formare, mese rotunde pe teme UE pentru diferite grupuri țintă.

- Proiectul „Creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la drepturile femeii și egalitatea de gen”

Creșterea gradului de conștientizare și conștientizare a femeilor cu privire la drepturile lor, precum și conștientizarea societății cu privire la rolul și importanța femeilor pentru participarea activă și deplină la viața comunității.

- Proiectul „Consolidarea capacităților instituționale ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova”

Organizarea seminarelor privind standardele de calitate în UE pentru agenții economici din Găgăuzia cu implicarea experților europeni; desfășurarea unui training privind redactarea proiectelor în conformitate cu standardele UE pentru autoritățile din Găgăuzia.

Яндекс.Метрика